LIVE LOVE LAUGH

and smile….best present you could ever make

“Ia-o pe jos baietzash” January 8, 2008

Filed under: ..::Life::.. — marinutza @ 8:02 pm

Ieri la stiri….nu mai stiu la ce ora, pe Autostrada Pitesti-Bucuresti…..Frig, ger, ninsoare si masini care claxonau. De ce? Un roman, incaltat cu adidasi si imbracat cu panataloni de trening, un palton si o caciula infundata pe cap….a luat-o pe jos spre Bucuresti. Din Pitesti. Sa isi caute de lucru.

Oprit si intrebat daca stie cat mai are pana la Bucuresti (n.r. vreo 90 de km) raspunde ” nu conteaza, eu sa fiu sanatos sa ajung”…..mustata inghetzata si firele razlete de sub caciula la fel. A vrut omul sa ia trenul, dar l-a dat conductorul jos, pt k nu avea bani. Probabil nu avea bani de shpaga. I-a zis “Ia-o pe jos baietzash”…..si romanul s-a conformat….a plecat pe jos la Capitala sa isi faca un rost.

Mi se umplea sufletul de bucurie si mandrie cand citeam prin liceu Baltagul….sau cand auzeam batrznii din satul bunicii mele povestind cum cea mai mare realizare a lor a fost ca au ajuns la Capitala cu un car….asta fiind plecati de langa Alba… Acum mi s-au umplut ochii de lacrimi la gandul ca romanul din poveste a plecat la Capitala sperand sa isi faca un rost . Asta nu pe vremea Vitoriei Lipan. Nu, asta ieri, in 2008.!!!A plecat pe jos, in adidasi si in trening, pt k un conductor i-a zis “ia-o pe jos…….”…..

Nu stiu, concluzionati voi….cred ca stirea asta trebuie s provoace reactii in fiecare dintre noi….

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s